Graffiti a Barcelona

Bombing: l'experimentació

Comença a ser un fet habitual a la nostra ciutat, que passejant pels barris de Barcelona et trobis sovint amb unes petites bombes de paper que enganxades a qualsevol racó t'observen callades i cridaneres alhora. De fet i si no te les foten al teu negoci són divertides de mirar, si més no perquè a diferencia dels rubbish graf, aquestes petites joies sense ser graffiti  d'autor si compleixen alguna de les condicions bàsiques d'aquest tipus d'art; són efímeres i normalment són úniques, això no vol dir que Bombing,  que així es coneix el graffiter que les fabrica, no es repeteixi alguna vegada. Normalment estan ben treballades, i sovint l'autor experimenta amb les formes i els colors de manera convincent, el que al meu entendre augmenta el valor de la peça tot i que al estar fetes en paper queden un xic devaluades.




I aquí s'hagués quedat la història d'aquest graffiter d'enganxines, sense més pena i sense més gloria, si no hagués estat per un parell de descobriments que vaig fer de la seva obra.


I és que senyor Bombing, això si que és graffiti amb G. Això s'acosta molt al que és l'essència mateixa del graffiti. Treball, elaboració, precisió, qualitat estètica i força visual, que es complementen perfectament per exposar clarament el missatge del graffiter als ulls de qui l'observa. Felicitats senyor Bombing , això si es graffiti d'autor. El que em sorprèn i em destarota,  és que demostrant d'aquesta manera el que sap fer no s'arrisqui a intentar-ho més vegades. Entenc que és més divertit fer pintades a les persianes o als camions i fins i tot desenfundar el retolador i fer petites marranades a qualsevol lloc, però vostè sens dubte pot i ha de ser molt més que un rubbish grafter idiota.


De fet i pel que he observat d'algunes de les seves últimes obres, està creixent i ara experimenta amb els materials igual que abans experimentava amb les formes. I els resultats  comencen a ser sorprenents. No es desviï del camí,  senyor Bombing. Creixi, evolucioni, cregui en si mateix! Demostri del que és capaç.  La veritable diferencia entre ser res més que un graffiter i ser molt més,  rau precisament en l'experimentació i en la pròpia creença d'un mateix i de l'obra. Tot l'altre és tan sols una pintada a la paret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada